Form_Award_2017

De vann Form Award på möbelmässan

TAF blev Årets Designer och Front fick utmärkelsen Årets Möbel. Tidningen Forms nya designpris Form Award hade premiär i dag på möbelmässan i Älvsjö.

I dag delades Form Award ut till fem vinnare på årets omgång av Stockholm Furniture & Light Fair. Form Award är en ny utmärkelse som ersätter design- och arkitekturtidskriftens tidigare stafettpris, Form +1 Award. Juryn utgörs av Forms redaktörer, Bo Madestrand och Salka Hallström Bornold.

Samtliga Form Award-vinnare med motiveringar:

 

Bleck_TAF_500px
Årets Designer – TAF med Bleck för Gärsnäs
Motivering: ”Med soffan och fåtöljen i nya kollektionen Bleck för Gärsnäs befäster duon TAF sin position som ett av landets mest intressanta arkitektur- och designkontor. Deras formspråk är lika rigoröst som avslappnat, en tendens som drivits till sin fulländning i Bleck.”

Jenny-Nordberg_Brus-for-Kallemo_500px
Årets Nykomling – Jenny Nordberg med Brus för Källemo
Motivering: ”Jenny Nordberg är en av det svenska konsthantverkets främsta talanger och därmed allt annat än nykomling. Men med projektet Brus för Källemo har hon tagit sitt konstnärliga credo till ett nytt, industriellt sammanhang. Brus är en vacker självmotsägelse, ett objekt som både är unikt och masstillverkat.”

Button-Sofa--by-Front-for-Swedese-500px
Årets Möbel – Button av Front för Swedese
Motivering: ”Med soffan Button för Swedese har designduon Front skapat en möbel med starkt uttryck och oväntade detaljer. Det är en moderiktig multimöbel som med hjälp av olika tillbehör kan anpassas till användarens egen personlighet.”

w171-alma-500px
Årets Belysning – w171 Alma av Tham & Videgård för Wästberg
Motivering: ”Tunn som ett rakblad, men mjuk som en sanddyn. Tham & Videgårds lampa w171 Alma för Wästberg förenar ett skulpturalt uttryck med ett flödande, mjukt ljus. Ett ufo med goda avsikter.”

PHOENIX-Luca-Nichetto-offecct-9_500px
Årets Hållbarhetsprojekt – Phoenix av Luca Nichetto för Offecct
Motivering: ”Stolen Phoenix, döpt efter den mytiska varelsen som återuppstår i en evighet, är inte bara ett smäckert och intelligent designobjekt. Det är också en symbol­produkt för Offecct, en av de viktigaste pionjärerna i branschen ifråga om hållbarhet och cirkulärt tänkande.”

För mer information, kontakta:
Bo Madestrand, chefredaktör Form
bo.madestrand@formmagazine.com, 070-716 41 76
Emma Olofsson, kommunikation & PR
emma.olofsson@svenskform.se, 08-463 31 48

Copyright för samtliga pressbilder tillhör respektive företag och/eller formgivare.

 


Mer läsning...