Yellow3_Katja_Beckman_16_9

Katja Beckman gästar @formmagazine 1-31 mars

Under hela mars gästas tidskriften Forms Instagram-konto @formmagazine av Ung Svensk Form-nominerade textilformgivaren Katja Beckman. Bilder från uppstarten av en ny vävateljé i Berlin samt bildvävar och strukturer i monumental skala utlovas till kontots följare.

Katja är en av de 20 nominerade i designutmärkelsen Ung Svensk Form 2017. Hon har studerat vävning på Handarbetets Vänner, Kawashima Textile School i Kyoto och nyligen även tagit en master på Konstfack. Katjas bidrag ”Yellow 3” nominerades med juryns motivering:

”En otrolig materialitet som påminner om landskapsmåleri. Katja Beckmans monokroma topografi väcker minnen från äldre generationer och sätter sökarljuset på en tradition som länge varit osynliggjord.”

Katja flyttade nyligen till Berlin för att starta en vävateljé. På Instagram kommer följarna att få se en 4 meter bred vävstol komma på plats, men även tidigare och pågående projekt kommer att visas upp.

Följ Katja Beckman 1-31 mars på följande hashtags:

#formguestagrammer

#formmagazine

Klicka här för att komma till @formmagazine

Trost

Sculptural costume. Weaving with syntethical hair, woolyarn och fauxfur.
Ex-work 2013.

Yellow3

Yellow 3

 


Mer läsning...