16_9_EmilieWieheRO

Emilie Dissing Wiehe – Formex Nova nominerad 2017

Emilie Dissing Wiehe är 29 år och bor i staden Tikøb på Nordsjälland. Hon tog examen från The Royal Danish Academy of Fine Arts Schools of Architecture, Design and Conservation 2015, med MA-projektet RO – til forvirrede hoveder og rastløse hænder. Projektet har en inriktning på demens och hur man kan lindra förvirrade och oroliga känslor som ofta följer sjukdomen.

Juryns motivering: Emilie Dissing Wiehe är en socialt driven designer. Hennes formgivning är lekfullt experimenterande, sinnlig, taktil och lockar till interaktivitet. Hon gör produkter med en tydlig tanke där det handlar mindre om det visuella men så oändligt mycket mer om vad produkten kan göra för sin användare.

EmilieDissingWiehe EmilieWieheRO_500px


Mer läsning...