16_9_Stackable-candle-holder_av-Qian_Jiang-Dejawu

Qian Jiang – Formex Nova nominerad 2017

Qian Jiang är 31 och har en kandidatexamen från Jiangnan University 2008. Han arbetade som industridesigner på två designbyråer i Shanghai fram till 2011, då han började läsa masterprogrammet i industridesign vid Lunds universitet. Från 2012 till 2014 arbetade han som möbeldesigner på två designföretag i Köpenhamn: Nicholai Wiig Hansen Studio och Normann Copenhagen.

Juryns motivering: Qian Jiang är industridesigner – poetisk och funktionell på samma gång. Han behärskar designerns hela verktygslåda men begränsas aldrig av den. Hans produkter visar inte bara en tydlig formmedvetenhet och kontrollerad lekfullhet utan är samtidigt snillrika i sin uppbyggnad.

studio-dejawu-portrait-1_qian-jiang
Stackable-candle-holder_av-Qian_Jiang-Dejawu


Mer läsning...