16_9_EverythingisConnected_Matchbox_SaraPolmar_Photo_LasseFlode_pudder

Sara Polmar – Formex Nova nominerad 2017

Sara Wright Polmar är 35 år och en Oslo-baserad designer med examen i inredningsarkitektur och möbeldesign från Oslo National Academy of the Arts. Efter examen 2011 gick Sara Polmar samman med Victoria Günzler och de startade studion günzler.polmar. Hon är också en av de tre initiativtagarna och grundarna till ”Klubben” (Norwegian Designers Union), ett nätverk vars mål är att främja samtida norsk design, samt öka samarbetet och känslan av gemenskap mellan unga designer.

Juryns motivering: Sara Polmars arbeten visar en stark, grafisk känsla. Hennes formgivning är okonstlat självklar. Färg och form sitter säkert och färgkombinationerna åstadkommer intressanta ”konstverk”. Samtidigt blir resultaten mycket funktionella. Dessutom är Sara Polmar en dynamisk kraft för andra samtida formgivare i Norge.
SaraPolmar_portrett_2014-by-Marte-Vike-Arnesen
Foto: Marte Vike Arnesen
EverythingisConnected_Matchbox_SaraPolmar_Photo_LasseFlode_pudder
Foto: Lasse Flode


Mer läsning...