16_9_Ingibjorg

Ingibjörg Hanna Bjarnadóttir – Formex Nova nominee 2017

Ingibjörg Hanna Bjarnadóttir från Reykjavík är 40 år och har en examen i grafisk design från Iceland Academy of the Arts 2001. Hon arbetade som grafisk formgivare på en reklambyrå och frilansade fram till 2009. Under tiden började hennes intresse för produktdesign att växa. Som en följd av detta slutade hon arbeta som grafisk formgivare och startade det egna företaget IHANNA HOME, där hon designar produkter för hemmiljö.

Juryns motivering: Ingibjörg Hanna Bjarnadóttirs produkter är präglade av hennes mycket personliga formspråk. Samtidigt står hon med stadiga fötter i den isländska traditionen utan att någonsin bli nostalgisk. Hennes formspråk har en grafisk skärpa och bredd. Och hon närmar sig de basala behov vi har av vardagsprodukter på ett mycket sympatiskt sätt.


Ingibjorg-Hanna-Bjarnadottir Ingibjorg-Hanna-Bjarnadottir-experiance-teatowles


Mer läsning...