EMELI_16_9

Emeli Höcks gästar @formmagazine hela september

Emeli Höcks är Forms nya gäst på tidningens Instagramkonto @formmagazine. Hon är en göteborgsbaserad designer som gärna undersöker material. Emeli är en av 20 nominerade i designutmärkelsen Ung Svensk Form 2017 med materialexperimentet Compostable Composite. Följ henne hela september på @formmagazine!

När Emeli Höcks tidigare i år nominerades i Ung Svensk Form var det med följande jurymotivering:

”Experimentet som visar var vi befinner oss just nu, med det gamla bakom oss och det nya vid horisonten. Materialforskning tar allt större plats på designskolorna, en genre som sätter fokus på processen snarare än på ett färdigt resultat. Emelie Höcks bidrag bygger dessutom på en intressant idé, om att förädla vår matkompost till en ny servis.”

Hennes bidrag Compostable Composite, ”skräp i förfinad form” som hon själv sagt, består av återvunnet papper som blivit ett nytt komposterbart material. Det ser ut som sten, men är lätt som papper. 2016 tog Emeli examen från HDK, Högskolan för design och konsthantverk, och nu går hon ”Eat- food culture, materiality & design”, också det på HDK.

– På Instagram ger vi våra följare chansen att lära känna några av landets mest intressanta unga formgivare på ett personligt plan. Vi får ta del av deras inspiration och idéer, men också av resor de gör och utställningar de deltar i världen över, säger Bo Madestrand, chefredaktör på Form.

Följ Emeli Höcks 1-30 september på följande hashtags: 

#formguestagrammer
#formmagazine

Klicka här för att komma till @formmagazine


Mer läsning...