Bungenas_savannen_©AnnaSundstrom_16_9

Vinnare av Ung Svensk Arkitektur-priset 2017

På Arkitekturgalan 2017delades priset Ung Svensk Arkitektur ut till Skälsö Arkitekter för deras arbete med Bungenäs, Gotland.

Motiveringen löd:

”Med stor lyhördhet för platsen, landskapet och historien har en ny väg stakats ut för ett ovanligt område i en ambitiös och inkluderande process med många dimensioner. Arkitekterna har rört sig ledigt mellan såväl stadsbyggnadskonst, landskapsgestaltning och planering som transformation, nybyggnation och inredning och visar upp en imponerande förmåga att hantera både en komplex helhet och finstilta detaljer. En sällsynt poetisk gestaltning av en karg och bister plats har gett svensk byggnadskonst en ny referens.”

Bungenas_bunker_©AnnaSundstrom
Foto: Anna Sundström

1.BungenÑs-foto-Bruno-Ehrs-1400x933

Foto: Bruno Ehrs
Bungenas_savannen_©AnnaSundstrom-1440x960
Foto: Anna Sundström


Mer läsning...