Lindex_16_9

Lindex i samarbete med unga formgivare i projektet Art meets Fashion

I ett unikt samarbete med åtta unga konstnärer presenterar Lindex ”Art meets Fashion” – en inspirerande och uttrycksfull kollektion där två olika konstformer möts. Katja Beckman och Polat Gashemloo – båda var med i Ung Svensk Form 2017 – deltar i projektet.

Kollektionen bygger på modern konst skapad av åtta unga konstnärer på uppdrag av Lindex. Genom sitt individuella uttryck och egen teknik har varje konstnär skapat ett originalverk på temat att hylla kvinnor. Lindex designteam har därefter inspirerats av och tolkat de unika konstverken, och på så sätt fått en ny spännande utgångspunkt i sin designprocess. Den unika kollektionen ”Art meets Fashion” finns tillgänglig den 8 mars 2018.

lindex-art-meets-fashion-katja-6
Katja Beckman
lindex-art-meets-fashion-katja-5
Lindex
lindex-art-meets-fashion-katja-4
Lindex
lindex-art-meets-fashion-polat-1
Polat Gashemloo
lindex-art-meets-fashion-polat-5
Lindex
lindex-art-meets-fashion-polat-6
Lindex


Mer läsning...