Helis_Olov-Eriksson_16_9

Examensprojekt från industridesignskolan vid Lunds universitet

På Form/Design Center presenteras just nu årets examensprojekt på kandidat- och masternivå. från regionens arkitekt- och designutbildningar. Form har tittat extra på några industridesignprojekt från Lunds universitet.

Utställningen pågår 24 maj till 3 juni. Läs mer här

FDC
A MINIMALIST’S KITCHEN
Nora Nilsson
Detta är en uppsättning köksverktyg utvecklade för en minimalists kök. Målet var att kunna laga en måltid med så få verktyg som möjligt. Lägg till en kniv och du har allt du behöver för att tillaga en maträtt. Med inspiration från Yakisugi, en gammal japansk teknik, är ytan bränd och sedan behandlad med linolja, detta skapar en tålig och långvarig finish.

Hélis_Olov-Eriksson
HÉLICE – MACHETE FÖR SKÖRD AV SOCKERRÖR
Olov Eriksson
Detta industriella verktyg är den första någonsin böjda, centralt balanserade macheten. Den använder vinklar, dynamiska greppegenskaper och materialteknik för att skapa en bättre ergonomisk arbetsmiljö för fältarbete i sockerindustrin, specialiserad för att effektivt skörda sockerrör. Utbytbara blad monterade på individuellt anpassade högkvalitativa handtag lägger grunden för ett varaktigt förhållande mellan arbetare och verktyg. Produktionen planeras till förmån för lokala småskaliga ekonomier.

Sanni Karlsson DEW Picture 1440x1000
DEW- EN ALTERNATIV MIGRÄNBEHANDLING
Sanni Karlsson
DEW är en medicinsk apparat mot migrän. Produkten använder sig av patenterad medicinsk kylteknik från företaget BrainCool AB. Den innovativa behandlingen avger en dunst av kylande vätska i näsan, vilket lindrar smärtan. Inom detta område, finns ett behov av att förminska stigman och stärka användarens livskvalité. Denna tolkning, av en pågående projekt som ägs av företaget, skapar mötet mellan medicinsk teknologi och en helhetlig design, samt en bekväm och lättolkad användarupplevelse.


Mer läsning...