nilasdotter-alexandra-ha-ssleholm-malmo-16-9

Formex Nova-nominerad: Alexandra Nilasdotter (Sverige)

Alexandra Nilasdotter är keramiker och designer med en examen från The Royal Danish Academy of Fine arts. Hon är uppväxt i Skåne, men numera verksam i Stockholm där hon arbetar både som keramiker med egen produktion och som formgivare i keramik och glas. Hon inspireras av arkitektur, industrialism och minimalism. Hon skapar produkter som är både funktionella och unika.

Designpriset Formex Nova går till årets nordiska formgivare och delas ut 21 augusti. Utmärkelsen går till en ung formgivare verksam inom Norden och pristagaren utses av en expertjury. Priset instiftades av inredningsmässan Formex för åtta år sedan för att främja god, nordisk design.

 

cylindercup-typeo_orig
Cylinder

kanna-typeo_orig
Mjölkkanna

Tidigare vinnare:
2017    Qian Jiang  (Sverige)
2016    Nick Ross (Sverige)
2015    Erik Olovsson & Kyuhyung Cho (Sverige)
2014    Line Depping (Danmark)
2013    Mattias Stenberg (Sverige)
2012    Mari Isopahkala (Finland)
2011    Hanna Hedman och Simon Klenell (Sverige)


Mer läsning...