Equant_16_9

Formex Nova-nominerad: Cecilia Xinyu Zhang (Norge)

Cecilia Xinyu Zhang föddes i Beijing och flyttade till Göteborg för att gå masterutbildningen på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk. Därefter bosatte sig hon i Bergen. Cecilia Xinyu Zhang designar objekt som bland annat syftar till att förändra uppfattningen av ting och rum genom skapandet av optiska illusioner i vardagsföremål.  

Designpriset Formex Nova går till årets nordiska formgivare och delas ut 21 augusti. Utmärkelsen går till en ung formgivare verksam inom Norden och pristagaren utses av en expertjury. Priset instiftades av inredningsmässan Formex för åtta år sedan för att främja god, nordisk design.

equant_1_3_670
Equant suspension, foto: Dag Sverre Randen

Equant_3_670
Equant suspension, foto: Dag Sverre Randen
equant_5_670
Equant suspension, foto: Dag Sverre Randen

Tidigare vinnare:
2017    Qian Jiang  (Sverige)
2016    Nick Ross (Sverige)
2015    Erik Olovsson & Kyuhyung Cho (Sverige)
2014    Line Depping (Danmark)
2013    Mattias Stenberg (Sverige)
2012    Mari Isopahkala (Finland)
2011    Hanna Hedman och Simon Klenell (Sverige)


Mer läsning...