Untitled-Session16-9

Formex Nova-nominerad: Ragna Ragnarsdottir (Island)

Islandsfödda Ragna Ragnarsdóttir tog sin examen på Ensci Les Atelier 2016. Hon arbetar i gränslandet mellan design, formgivning, konst och produktion, där hon upptäcker nya kreativa processer.  Ragna Ragnarsdóttir söker ständigt nya sätt att hantera och blanda material med syfte att skapa interaktivitet mellan produkten och användaren.

Designpriset Formex Nova går till årets nordiska formgivare och delas ut 21 augusti. Utmärkelsen går till en ung formgivare verksam inom Norden och pristagaren utses av en expertjury. Priset instiftades av inredningsmässan Formex för åtta år sedan för att främja god, nordisk design.

Untitled-Session125261
The Ground Vase series is designed and produced with a process created by the designer. Each vase is unique and handcrafted by the designer. Untitled-Session125301

Ground Vase series

Untitled-Session125308

Ground Vase series

Tidigare vinnare:
2017    Qian Jiang  (Sverige)
2016    Nick Ross (Sverige)
2015    Erik Olovsson & Kyuhyung Cho (Sverige)
2014    Line Depping (Danmark)
2013    Mattias Stenberg (Sverige)
2012    Mari Isopahkala (Finland)
2011    Hanna Hedman och Simon Klenell (Sverige)


Mer läsning...