OSTBERGA_16_9

Grafiska formgivaren Daniela Juvall – Forms nya gästpostare

Idag introducerar Form en ny gästpostare på Instagram-kontot @formmagazine. Daniela Juvall – en stockholmsbaserad formgivare, art director och kommunikationsstrateg. Hon skapar allt från visuella identiteter och koncept till tidningsdesign, utställningar, böcker och korta animerade filmer. Lär känna henne och hennes arbete de kommande veckorna!

Daniela Juvall är en av de 29 utvalda formgivarna i årets upplaga av designtävlingen Ung Svensk Form. Hennes bidrag Östberga Type, som skapades tillsammans med barn under en workshop, valdes av juryn med följande motivering:

”Typsnitt har man inte fått skoja om tidigare, men nu får vi ett barnperspektiv som avmystifierar det som länge varit en gravallvarlig genre. Den lekfulla kantigheten sprängs in i bokstäverna, likaså de kulturella identiteterna, och vi får en känsla av att detta barnarbete faktiskt skett på deras villkor.”

Klicka här för att följa @formmagazine

ostberga_1
Östberga Type
ostberga_2
Barnen som skapade Östberga Type
ostberga_3
Bild från workshopen


Mer läsning...