SixGirls16_9

Sovjetisk affischkonst på Liljevalchs

Revolutionerande design blir det på Liljevalchs konsthall i Stockholm, som under hösten visar ett urval ur en japansk samling film- och propagandaaaffischer från sovjetiskt 1920-tal. Film- och propagandaaffischer från 20- och 30-talen, gjorda av några av tidens främsta konstnärer, däribland de svenskättade bröderna Stenberg ingår i utställningen.

Under några år efter revolutionen, men innan socialrealismen blev officiell estetik och utrensningarna satte igång, var den sovjetiska affischkonsten antagligen bäst i världen och har influerat generationer av grafiska formgivare sedan dess.

Utställningsperiod: 12 oktober 2018 – 6 januari 2019

ManofFire
Man of Fire by Nikolaj Prusakov, 1929.

ManwithMovie_Camera
The Man with the Movie Camera by Georgij & Vladimir Stenberg, 1929.

SixGirls
Six Girls Seeking Shelters by Georgij & Vladimir Stenberg, 1928.
Traitor
The Traitor by Georgij & Vladimir Stenberg, 1929.


Mer läsning...