Sagmeister_16_9

Stefan Sagmeister – Fritidsledaren

Vart sjunde år stänger han kontoret och går på semester. Den grafiska formgivaren Stefan Sagmeister gör inte som alla andra. Salka Hallström Bornold delar soffa med rockstjärnornas favoritdesigner på en terrass i Amsterdam.

Man känner igen ett Sagmeister-verk på den psykedeliska humorn: typografin kan lika gärna bestå av halvätna bananer som rökmoln eller snurrande kugghjul på en stortavla. Stefan Sagmeister är österrikaren som kom till New York från designakademin i Wien, jobbade hos designlegenden Tibor Kalman och senare skapade prisbelönta skivomslag för artister som David Byrne och Brian Eno.

Läs hela artikeln om Stefan Sagmeister här

Text: Salka Hallström Bornold

Publicerad i Form 5/2015.


Vill du läsa mer Form?
Prenumerera idag!


Mer läsning...