x-default

Det bästa från 2018: Den schweiziska paviljongen Svizzera 240 House Tour

Vad rockade 2018? Vi bad sexton av Nordens mest intressanta formgivare och arkitekter berätta om sina intryck av året som gått – och vad de förväntar sig av 2019. Enligt Sofia Ekberg, nyutexaminerad från Konstfack, Spatial Design var det den schweiziska paviljongen på Venedigbiennalen.

Vad var det mest intressanta du såg under året?

– Den schweiziska paviljongen Svizzera 240, House Tour, som tog upp vår relation till det familjära i en interiör. De lekte med skalan i en lägenhetsmiljö, med oproportionerligt stora dörrar och låga bänkar i köket. Diskussionen de ville trigga är den som handlar om det banala och fabricerade inom arkitektur och interiör i dag, säger Sofia Ekberg.

x-default

Svizzera_240_Venice_Installs_20


Mer läsning...