JIN-Chairs-Jin-Kuramoto_16_9

Best of 2018: Jin av Jin Kuramoto för Offecct

Vad rockade 2018? Vi bad sexton av Nordens mest intressanta formgivare och arkitekter berätta om sina intryck av året som gått – och vad de förväntar sig av 2019. Timo Ripatti, arkitekt och möbeldesigner,  vill se nya materialinnovationer nå marknaden som kommersiellt gångbara produkter.

Vad inom möbeldesign ser du fram emot under 2019?

– Jag vill verkligen se nya materialinnovationer nå marknaden som kommersiellt gångbara produkter. Exempelvis av nedbrytningsbar plast, eller träbaserade high tech-produkter. Några bra exempel är Jin Kuramotos stol Jin för Offecct av linfiberkomposit eller Läufer & Keichels stol Penne för Lammhults med laminerade trätuber som ben.

JIN-Chairs-Jin-Kuramoto_500px JIN-Chairs-Jin-Kuramoto-offecct--1024x647


Mer läsning...