espen-surnevik-PAN-cabins-16-9

Spektakulära trätoppsstugor av norska arkitekten Espen Surnevik

Pan trätoppsstugor är ett privat projekt på Gjesåsen i Åsnes kommun i Hedmark. I stugorna bor man uppe bland trätopparna i Finnskogen. Skogens mystik har varit ett tema för utformningen av alla de arkitektoniska elementen.

Gran och tall har använts som material för golv, väggar och möbler. Stugorna är utformade med en enkel geometri, som ger de små vardagsrummen en extraordinär höjd på över fem meter. Stora fönster i varje ände ger närhet till skogen.

espen-surnevik-PAN-cabins-1
Foto; Rasmus Norlander
espen-surnevik-PAN-cabins-9
Foto; Rasmus Norlander
espen-surnevik-PAN-cabins-13
Foto; Rasmus Norlander
espen-surnevik-PAN-cabins-14
Foto; Rasmus Norlander
PAN_photo_Maren_Hansen.jpg.860x0_q70_crop-smart
Foto: Maren Hansen


Mer läsning...