Artboard 8x

Planeten 4: När är arkitektur konst?

Hur är arkitektur som tål tusen och åter tusen blickar? När golvar den oss, berör och får oss att tänka efter? Det sägs att debatten om arkitektur är förenklad, men Planeten gör tvärtom. I det här avsnittet rör sig samtalet från en magisk flygterminal till undersköna villor i Italien – och varför Gert Wingårdh menar att en konsthall i Bregenz måste besökas i sommar.

Planeten 4: När är arkitektur konst?

Programledare: Salka Hallström Bornold
Medverkande: Gert Wingårdh, arkitekt, Mark Isitt, journalist, Emilia Engblad Béranger, formgivare och konstvetare
Redaktion: Andreas Bäckman, Klara Grape, Salka Hallström Bornold, Joakim Lyth, Helena Toresson
Inspelningsstudio: Munck
Klippning, slutmix och musik: Lars William

Planeten är en högtflygande podd om vår byggda värld. Samtal om arkitektur och allt som det berör: konst och klimat, skönhet och politik, städer och landskap. Den vackra historien och den hisnande framtiden. Planeten är ett samarbete mellan design- och arkitekturtidskriften Form och arkitektkontoret Wingårdhs.


Mer läsning...