Nikari_16_9

Superlokal tillverkning inför Fiskars Village Art & Design Biennale

 

Nästa vecka är det dags för premiär av den första Fiskars Village Art & Design Biennalen. Den finska Fiskars-baserade möbelproducenten Nikari ansvarar för att bygga fyra bänkar för utställningen Social Seating, kurerad av den brittiska designstjärnan Jasper Morrison. Bänkarna är designade av Wataru Kumano, Klaus Hackl, Cecilie Manz och Hugo Passos.

Utställningen Social Seating visar 18 bänkar designade av 18 designers från hela världen med temat att dela och samexistera. Bänken är per definition designad för att delas, vilket sålunda vackert återspeglar Fiskars Village Art & Design Biennals budskap om samexistens.

2019 Fiskars Village Art & Design Biennale är öppen för allmänheten från den 19 maj till den 15 september.

Nikari_Making-of-Social-Seating_Elena-Palomo2-1350x900
Nikari_Making-of-Social-Seating_Elena-Palomo1-1350x900 Nikari_Making-of-Social-Seating_Elena-Palomo3


Mer läsning...