ba_cg_amanda_kron_16_9

Konstfacks examensutställning 2019

Detta jubileumsår, när Konstfack fyller 175 år, cureras Konstfacks vårutställning av Emily Fahlén och Asrin Haidari. Utställningen visar 179 studenters projekt och två gemensamma teman är hantverkets långsamma processer och designens roll i klimatförändringarnas tid.

ba_cg_amanda_kron_02
Amanda Kron, Antropomorfistiskt porslin

”Jag bearbetar, behandlar och berör känslor, minnen och trauman genom att försöka gestalta mänskliga känslor i mina porslinsskulpturer.”

ba_te_cecilia_wirell_01
Cecilia Wirell, Software
”Genom att väva undersöker jag kodning, och genom koden skapar jag väven.”ma_sd_revaz_berdzenishvili_1
Revaz Berdzenishvili, Återupptäcktning av dricksvatten fontäner i Stockholm
”Jag tror att bristen på tillgängligt dricksvatten på allmänna platser påverkar miljön.”


Mer läsning...