Haren_16_9

Carl Johan De Geer på Bildmuseet i Umeå

Sedan debuten i början av 1960-talet har Carl Johan De Geer varit en framträdande gestalt i det svenska kulturlivet. Nyskapande, provocerande och lysande mångkunnig har han verkat som bildkonstnär, formgivare, filmare, fotograf, scenograf och författare. Men från början var det textilformgivare som han ville bli.

Bildmuseets utställning Den stora missuppfattningen presenterar Carl Johan De Geers textila arbeten. Tyger och mönsterskisser visas tillsammans med fotografier från samma tidsperiod. Visas t.o.m 15 sept 2019.

Carl Johan De Geer - monstret Svansjon
Carl Johan De Geer , mönstret Svansjön, 1989

Carl Johan De Geer - Haren
Carl Johan De Geer, mönstret Haren, sent 1960-tal

Bildmuseet Umeå Carl Johan De Geer / Den stora missuppfattningen
Bildmuseet Umeå Carl Johan De Geer / Den stora missuppfattningen


Mer läsning...