Fo_Phan_photo_Mathias_Nordgren_2

Releasemingel 22 augusti! Forms modenummer

Välkommen till tidskriften Forms releasefest för årets Modenummer, Form 4 /2019. Ur tidningens innehåll: Reportaget ”En obekväm sanning” om greenwashing inom modeindustrin och intervjuer med bland andra designern Maxjenny Forslund och Fo Phan, nyligen utexaminerad från Beckmans modelinje.

Modeindustrin skapar i dag ett av de största klimatavtrycken, men den har därmed också möjligheten att verkligen göra skillnad vid en omställning. De senaste 15 åren har klädproduktionen nästan fördubblats, i takt med att medelklassen växt globalt och fast fashion blivit ett fenomen. Klädesplagg används också 36 procent färre gånger i dag. Hur blev det så och vad kan vi göra åt det?

Till kvällens release-mingel har vi bjudit in Jennie Rosén, vd på Swedish Fashion Council, Eva Karlsson, vd Houdini Sportswear för ett samtal om hållbarhet och mode. Dessutom: Fo Phan, modedesigner, som berättar om sin kollektion ”Beklädnad i (intima) sorgen” (se bild, foto: Mathias Nordgren)

TID: Tors 22 augusti kl.18.00
PLATS: Svensk Forms Bibliotek, Svensksundsvägen 13, Skeppsholmen
OSA: Maila rsvp@svenskform.se

Välkommen!

Form_4_2019


Mer läsning...