Bergstrom_16_9

Martin Bergström fick Årets Hantverkspris på NK-galan 2019

I måndags arrangerades för fjärde året i rad NK-galan, där de kreatörer och varumärken som har lämnat störst avtryck inom mode- och designvärlden under det gångna året uppmärksammas. Årets Hantverkspris gick till designern Martin Bergström.

Motiveringen löd:
”Årets Hantverkspris går till en av Sveriges mest namnkunniga formgivare, verksam inom allt från inredning och accessoarer till kläder och konst. Inspiration hämtas ofta från naturen, vilket gjort det organiska och nästan mystiska formspråket till hans signum. Den nära relationen till växtriket märks också i hans starka engagemang för hållbar formgivning. Det han skapar är menat att leva länge och gå i arv från generation till generation. Hans design har uppmärksammats världen över. Utöver flera uppdrag för NK har han arbetat med allt från skandinaviska företag till indiska producenter och franska modehus, och har showroom i Los Angeles”.

Ikea_Annanstans_MartinBergstrom_12

Annanstans Collection, Martin Bergström for Ikea

MartinBergstrom_scarfs_R5A1913
Scarves Collection

MartinBergstrom_scarfs_R5A2011

Scarves Collection

190826_nk-vinnare_martin


Mer läsning...