econef-childrens-center-16-9

Svenska arkitekter bygger Econef Children’s Center i norra Tanzania

Lokala krafter och ett team av svenska arkitekter har byggt Econef Children’s Center i norra Tanzania. Centrumet är en självförsörjande anläggning för föräldralösa barn i byn King’ori. Byggnaderna drivs med solenergi och använder regnvatten i ett system inspirerat av det afrikanska baobabträdet. Centret har också en biogasanläggning för att producera gas som används i köket. Centret kommer att vara hem för 25 barn.

Projektet är ett samarbete mellan de svenska arkitekterna Asante Architecture & Design och Lönnqvist, Vanamo Arkitekter, Arkitekter utan gränser Sverige, Ingenjörer utan gränser Sverige och svensk-tanzaniska NGO ECONOF.

 

 

econef-childrens-center-1
econef-childrens-center-3
econef-childrens-center-2
econef-childrens-center

Foto: Robin Hayes.


Mer läsning...