Nobel_Creations_16_9

Beckmans Designhögskola skapar kulturministerns Nobelklänning

Kunskap och klimathot är två av de ämnen som lyfts fram i förslag till klädsel åt kulturminister Amanda Lind till Nobelbanketten 2019 som äger rum den 10 december.

På hennes initiativ har studenterna på Modeprogrammet årskurs 1, Beckmans Designhögskola,  tagit fram kreationer som förhåller sig till viktiga ämnen för den tänkta bäraren – kulturminister Amanda Lind.

–Mode är politiskt. På Nobeldagen är hela världens blickar riktade mot Sverige. Det vore ett slöseri att inte lyfta frågor jag tycker är viktiga vid ett sådant tillfälle. Att dessutom få göra det med unga kreatörer från Beckmans känns otroligt spännande och bra. Som minister för svenskt mode blir jag stolt när jag ser hur många talanger det finns i Sverige, säger Amanda Lind.

Läs mer om kreationerna

Foto: Beckmans Designhögskola

Nobel_Creations_2
Design av Amanda Rascka, Desirée Bjurinder och Asli Cömert.
Nobel_Creations_3
Design av Hilda Landström Ferm och Isabell SjömanNobel_Creations


Mer läsning...