Asa

Stjärnor från 2019: Åsa Jungnelius

Ett år av design, mode, konsthantverk och arkitektur är till ända. Form frågar formfolket om deras bästa minnen av 2019.

Vad är det bästa som hänt i din egen verksamhet?
Lite av varje. Residence-In-Nature har under året fortsatt med det nomadiska konstprojektet Mammas hus i Lainio där vi jobbar fram en flora, ett processinriktat arbete som gång på gång lär mig och öppnar upp till nya insikter. Utställningen Artefakter; Sakernas härkomst har visats på Vandalorum, där jag tillsammans med Emily Fahlen gör ett för mig viktigt samtal med Gunilla Palmstierna-Weiss, där hennes praktik står som förebild i hur den enskilda krukans proportioner ger oss erfarenheter att agera i olika skalor och där med använda materiella erfarenheter i olika sammanhang som kan skapa ny mening.
Åsa Jungnelius, konstnär och lektor Konstfack
689C57B9-B1CA-4F8C-9B0D-02F8594A9216
Mammas hus i Lainio
ARTEFAKTER(3)
Artefakter; Sakernas härkomst

 

Porträttfoto högst upp: Märta Thisner


Mer läsning...