1jokinenkonustudio082

Formex Nova 2020: Jukka Jokinen och Heikki Konu

Jukka Jokinen och Heikki Konu är två Helsingfors-baserade industridesigner som blivit nominerade i årets upplaga av Formex Nova. De tävlar nu med fyra andra nordiska designer om titeln Nordic Designer of the Year. Vinnaren presenteras på Formex i augusti 2020.

Jukka Jokinen och Heikki Konu, Finland
Jukka Jokinen och Heikki Konu är två Helsingfors-baserade industridesigner med examen från Aalto University School of Arts Design and Architecture. Duon tror på kraften i teamwork och har ställt ut på Helsinki 5G contest, Dubai Design Week och Habitare Design Competition.
Juryns motivering:
“The minimal and clear aesthetics of the series implifies the design principles and mindset of Nordic design. This duo developed a new kind of glass blowing technique with a modular mould that can implement countless of different objects for different use. The possibilities are endless.”
Jukka Jokinen and Heikki Konu


Mer läsning...