Stine_16_9

Formex Nova 2020: Stine Mikkelsen

Den danska textildesignern Stine Mikkelsen är en av de fem nominerade i årets upplaga av Designpriset Formex Nova. Priset är instiftat av inredningsmässan Formex för att främja god, nordisk design. 

Stine Mikkelsen, Danmark
Stine Mikkelsen är textildesigner med examen från Kolding School Of Design i Danmark, och hon har
även examen i stickade textilier från Royal College of Art i London, och i kontextuell design från Design Academy Eindhoven i Holland. 2019 ställde Stine ut på bland annat London Design Fair, UK Collectible Design Fair, Belgium Now Nordic och på The Art of Sitting, Toolsgalerie i Paris.

Juryns motivering:
“Design with interesting combination of materials in luminaires, smaller objects, textile design, sculptures or mural works. Design that makes you wonder how it was made, from what and how it is used.”

tactile-monoliths-by-stine-mikkelsen

Tactile Monoliths

 


Mer läsning...