Sigve_Knutson

Formex Nova 2020: Sigve Knutson

Sigve Knutson är en av de fem nominerade i årets upplaga av Designpriset Formex Nova. Priset är instiftat av inredningsmässan Formex för att främja god, nordisk design. 

Sigve Knutson, Norge
Sigve Knutson är en experimentell designer baserad i Oslo. 2016 tog han examen i kontextuell design vid Design Academy Eindhoven. Sedan dess har han ställt ut i bland annat Beirut, Milano, New York, Paris, Antwerpen och Köpenhamn. Sigve motiveras av sin fascination för det intuitiva och lekfulla snarare än för det polerade och planerade.
Juryns motivering:
“A designer who works in between art and design. His approach is playful and improvisational, more focusing on process than on precise results. Fascinated by random process and the intuitive rather than the calculated.”


Mer läsning...