torun-bulow-hube-1955-foto-micaela-wernberg-16-9

Signature Women på Artipelag

Söndagen den 8 mars öppnar Artipelags utställning ”Signature Women – 100 år på den svenska konstscenen”. Här presenteras cirka 350 verk av ett femtiotal svenska kvinnliga konstnärer, både kända och tidigare marginaliserade namn, verksamma från starten av förra seklet och fram till idag.

Urvalet omfattar allt från måleri, skulptur, textil, konsthantverk och teckning till grafik, fotografi och film. Utställningsperiod: 8 mars-27 september 2020 Läs mer

sigrid-hjerten-titel-ivan-i-fatoljen-1915-foto-bukowskis-auktioner
Foto: Bukowskis. Sigrid Hjertén, Iván i fåtöljen, 1915torun-bulow-hube-1955-foto-micaela-wernberg
Foto: Micaela Wernberg. Vivianna Torun Bülow Hübe, 1955tuija-lindstrom-titel-maria-med-stock-1990-foto-hasselbladstiftelsen-goteborg
Foto: Hasselbladsstiftelsen Göteborg. Tuija Lindström, Maria med en stock, 1991

Medverkande konstnärer: Mamma Andersson, Ann-Sofie Back, Idun Baltzersen, Emma Bernhard, Helene Billgren, Monica Bratt, Vivianna Torun Bülow-Hübe, Barbro Bäckström, Nina Canell, Agnes Cleve, Siri Derkert, Nathalie Djurberg & Hans Berg , Cecilia Edefalk, Inger Ekdahl, Marie-Louise Ekman, Estrid Ericson, Carolina Falkholt, Eddie Figge, Randi Fisher, Maud Fredin Fredholm, Leonie Geisendorf, Petra Gipp, Denise Grünstein, Annika von Hausswolff, Susanne Henriques, Hertha Hillfon, Sigrid Hjertén, Åsa Jungnelius, Eva Klasson, Hilma af Klint, Greta Knutson, Klara Kristalova, Lotte Laserstein, Maria Lindberg, Tuija Lindström, Tyra Lundgren, Rita Lundqvist, Eva Löfdahl, Maria Miesenberger, Ann-Marie Forsberg + Marianne Richter + Barbro Nilsson (Märta Måås AB), Gunvor Nelson, Vera Nilsson, Signe Persson-Melin, Siri Rathsman, Ingegerd Råman, Astrid Sampe, Lena Svedberg, Nell Walden, Jane Wåhlstedt (Laholmskeramik), Christine Ödlund and Barbro Östlihn.

 

 

 


Mer läsning...