Feast_for_the_Eyes_16_9

Matfotografins historia visas i Göteborg

Lördag 29 februari öppnar utställningen Feast for the Eyes på Hasselblad Center i Göteborg. Här får besökaren ta del av matfotografins historia genom tre teman; stilleben, gemenskap och lekfullhet. Utställningen består av fotografier från 1850-talet fram till idag inom konst, reklam och mode. Genren har funnits sedan fotografins begynnelse men är mer populär än någonsin. 

Matfotografier handlar sällan bara om mat. Ofta bär de på uttryck för ideal och identitet, bilderna speglar våra liv och vår tid. Med andra ord: vi är vad vi äter. Utställningen kommer visa fotografier av mer än 60 konstnärer, däribland fem Hasselbladspristagare: Henri Cartier-Bresson, Nan Goldin, Irving Penn, Cindy Sherman samt Wolfgang Tillmans.

Feast_for_the_Eyes_2

Nobuyoshi Araki
The Banquet, 1993
© Nobuyoshi Araki, Courtesy Taka Ishii Gallery, Tokyo

Feast_for_the_Eyes_1

Sian Bonnell
House Beautiful #1, 2005 Courtesy the artist

Feast_for_the_Eyes_3

Martin Parr
New Brighton, England, 1983–85 © Martin Parr/Magnum Photos


Mer läsning...