Kasper_Salin_16_9

Naturnära bygge prisas

Bostadsrättsföreningen Viva i Göteborg utsågs till årets bästa byggnad när Kasper Salin-priset delades ut på Arkitekturgalan 2020. Form var på plats i Konserthuset där evenemanget ägde rum. Det stora flerfamiljshuset beställdes av Riksbyggen och är utformat av arkitektkontoret Malmström Edström där Andreas Norrman och Christer Malmström varit ansvariga.

Formkänsla, variation i rymd och ljus samt att man lyckats bygga på mark där det tidigare ansetts omöjligt, är några av skälen till att projektet belönas med det prestigefulla priset.

Så här löd juryns motivering: Ett stort register av arkitektoniska kvaliteter – formkänsla, taktilitet, utblickar och variationer i rymd och ljus – är utmärkande för projektet. Platsens krävande förutsättningar vänds genom skicklig volymbehandling till en tillgång där privat och offentligt ordnas och binds samman genom sekvenser av välgestaltade, överraskande rumsupplevelser, såväl inne som ute. Med hög ambition och stor omsorg om både mötet mellan byggnader och landskap och de boende är Brf Viva en inspirerande förebild.

Läs mer om Brf Viva och de andra vinnarna på Arkitekturgalan 2020.

Kasper_Salin_3

Brf Viva, Göteborg. Arkitekt: Malmström Edström. Foto: Ulf Celander.

Kasper_Salin_4

Brf Viva, Göteborg. Arkitekt: Malmström Edström. Foto: Ulf Celander.

Kasper_Salin_2

Brf Viva, Göteborg. Arkitekt: Malmström Edström. Foto: Ulf Celander.

Kasper_Salin_1

Brf Viva. Foto: Ulf Celander


Mer läsning...