With_Out_MattisDallmann_RanaVanPellecom

Ny gäst på Instagram: Mattis Dallmann

Forms Instagramkonto @formmagazine gästas just nu av modedesignern Mattis Dallmann. Han kommer ursprungligen från Tyskland, men utbildade sig på Textilhögskolan i Borås, som han tog examen från förra året. Projektet With/Out tog honom till Ung Svensk Form 2020, en utställning som nu är på turné i Sverige.

– Detta projekt utforskar moderna definitioner av maskulinitet inom mode. Kroppen kommer ofta sekundärt vad gäller den manliga siluetten. Jag har utmanat detta genom att skapa en extra kropp, tryckt på organza och placerad ovanpå arketypiska herrplagg, säger Dallmann.

Juryns motivering
Materialitet som söker fånga den bild vi projicerar av den fysiska kroppen, och som inte riktigt passar i den skräddade mansuniformen. Det är ett ömsint, hudnära porträtt av maskulinitet genom tiderna, ett digitalt hölje för den föråldrade mansrollen.

Följ Mattis Dallmann här (16-27 mars 2020)

Foto ovan: Rana Van Pellecom


WITH_OUT

 

 


Mer läsning...