Sven_Harrys_16_9

Art in Fashion

Under våren visades utställningen Art in Fashion på Sven Harrys konstmuseum. Utställningen utforskade modets betydelse för konsten och konstens betydelse för modet. Verk av bland annat Nikoline Liv Andersen, Martin Bergström, Selam Fessahaye, Diana Orving, Olivier Saillard, Bea Szenfeld, Henrik Vibskov och Wilhja fanns med. Sven-Harrys konstmuseum är stängt tillsvidare pga coronaviruset.

Curator för utställningen var Cay Bond, modevetare, journalist, kulturspanare och erfaren trendanalytiker. Hennes urval resulterade i en utställning med 14 viktiga klädformgivare – svenska och internationella stjärnor – som alla har gemensamt att deras design är tydligt influerat av konst.

Sven_Harrys_2
Martin Bergström
Sven_Harrys_3
Linda Nurk
Sven_Harrys_1
Wilhja


Mer läsning...