Vardsal

Externt sjukhus på delar av Stockholmsmässan

Den årliga mässan Stockholm Furniture & Light Fair ägde rum så sent som i februari i år på Stockholmsmässan i Älvsjö. Nu bistår mässan Region Stockholm och Försvarsmakten i arbetet med att etablera ett externt sjukhus inklusive intensivvårdsplatser i delar av mässfastigheterna. Arbetet inleddes söndagen 22 mars och vårdverksamheten kommer bedrivas slutet och helt åtskilt från övrig eventverksamhet som inte påverkas.

– Det är en självklarhet att stötta samhället på alla tänkbara vis och att tillfälligt kunna ställa om. Vi har expertisen och kraften att bygga det här i delar av Stockholmsmässans anläggning och arbetet nu går oerhört snabbt fram, säger Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan.

Stockholmsmässans planerar i dagsläget att kunna genomföra höstens samtliga event med start i augusti då Formex öppnar. Mindre möten genomförs fortfarande med högsta säkerhet enligt regeringens beslut och myndigheternas rekommendationer. Stockholmsmässan fortsätter följa alla riktlinjer och beslut från myndigheter.


Mer läsning...