Kaj-Franck-Design-Prize-2020-Ilkka-Suppanen-DFF-Awards_-photo-Paavo-Lehtonen_16_9

Ilkka Suppanen vinner Kaj Franck-priset 2020

Designern Ilkka Suppanen är årets vinnare av Kaj Franck-priset 2020 som delas ut av Design Forum Finland. Kaj Franck designpris är ett av de mest betydelsefulla designpriserna i Finland och kommer delas ut för 29: e gången i år.

Ilkka Suppanen har designat möbler, armaturer och konsumentprodukter som glas för flera finska och internationella företag. 2015 mottog han världens största designpris Torsten och Wanja Söderbergs Pris värt 1 miljon kronor.

 

Kaj-Franck-Design-Prize-20_Ilkka-Suppanen_Flying-carpet_sofa_Cappellini_Design-Ilkka-Suppanen
Flying Carpet sofa, Cappellini, design Ilkka Suppanen
Kaj-Franck-Design-Prize-20_Ilkka-Suppanen_Kaasa_candle-holder_Iittala_Design-Ilkka-Suppanen
Kaasa candle holder, Iittala, design Ilkka Suppanen
Kaj-Franck-Design-Prize-20_Ilkka-Suppanen_Villa-Ilo_private-residence_Helsinki_Architecture-Ilkka-Suppanen
Villa Ilo, Helsinki, architecture Ilkka Suppanen
Kaj-Franck-Design-Prize-2020-Ilkka-Suppanen-DFF-Awards_-photo-Paavo-Lehtonen_2_lores
Foto: Paavo Lehtonen

Kaj Franck Design Prize is a part of the new Design Forum Finland Awards concept and the members of the jury are: CEO Petteri Kolinen / Design Forum Finland, Executive Director Pilvi Kalhama / Espoo Museum of Modern Art EMMA, Advocate Pentti Kivinen / Finnish Fair Foundation, curator, journalist Isa Kukkapuro and designer, Professor Heikki Orvola.

 

 

 


Mer läsning...