Kolonn_Klara_Lisa_16_9

Lär känna Kolonn

Kolonn är ett av de juryutvalda bidragen i Ung Svensk Form 2020. Nu är dess kreatörer Lisa Lindh & Klara W. Hedengren nya gäster på tidskriften Forms instagramkonto. Följ idag för att lära känna Kolonn, Lisa och Klara!

–Kolonn är den form vi själva saknat, ett objekt som gränsar mellan skulptur, möbel och rum. Den kan både skapa nya rum och skärma av med sin flexibla kropp. I sin strävan efter enkelhet består den endast av två material: trä och metall.

Juryns motivering
En laboration med ljus och taktilitet, rum och formspråk. Men också en flexibel omtolkning av hållbarhet som begrepp, med oanade referenser till såväl klassiker som samtida konst och design – från den grekiska kolonnen till Alvar Aalto och Louise Bourgeois.

 Klicka här för att komma till Instagram

KOLONN

Foto: Stellan Herner

Kolonn_LisaLindhKlaraHedengren_fotoRanaVanPellecom_1
Foto: Rana Van Pellecom

 

Kolonn_Klara_Lisa

Foto: Jennie Adén


Mer läsning...