Clarafinafrisk_Stillastormande_16_9

Examensprojekt 2020: Stillastormande av Clara Fina Frisk

Verket Stillastormande består av två textila skulpturer med flödande, böljande former. I verket står tiden still och Clara Fina Frisk har skapat en tredimensionell stillbild av två sidentyger som fångats i en storm. Genom stärkning utforskar hon materialet textil och dess inneboende egenskaper i relation till tid, vind och kropp.

Clara Fina Frisk arbetar skulpturalt, främst med textil som medium och med slumpen som följeslagare. Oavsett vilket material Clara Fina arbetar med, är målet att skapa verk som ser ut att vara slumpmässiga, naturliga, organiska och mjukaSom vid en närmare anblick kanske egentligen har en annan karaktär. 

Kandidat, Textilkonst, HDK-Valand, 2020.

Clarafinafrisk_Stillastormande_Clarafinafrisk.1-scaled-534x800

Clarafinafrisk_Stillastormande_Clarafinafrisk.4-scaled-534x800

Clarafinafrisk_Stillastormande_Clarafinafrisk.2-scaled-1199x800


Mer läsning...