Chris_Martin_16_9

Chris Martin på Massproductions tilldelas Bruno Mathsson-priset

Den brittisk-svenska formgivaren Chris Martin på Massproductions tilldelas designpriset Bruno Mathsson-priset, med en prissumma på 250 000 kronor. Grattis!

Motiveringen löd:
”Super Normal beskriver en kombination på två aspekter av design. Super, suveränt strålande. Normal, medvetet god, hållbar, funktionell form. Den brittiske, sedan 2016 svenske möbelformgivaren Chris Martin förenar båda i sin innovativa formgivning. Han lyfter det arketypiska till konstnärlig höjd, inkluderar humor och lekfullhet till den nivå som tål seriens upprepning. Med teknisk skicklighet och artistisk talang bidrar han till berikande av möblerade livsmiljöer.”

Chris Martin är utbildad vid Royal College of Art i London. Han kom till Sverige 1995 och började formge möbler åt olika beställare. Tillsammans med Magnus Elebäck lanserade han 2009 Massproductions, där de ansvarar för formgivning, tillverkning och marknadsföring själva.

Läs mer 

Massproductions

The Tio Collection

20161222_Massproductions0140-931x1397

Chris_Martin


Mer läsning...