Bella_Tapper_I_Dont_Chair_Albin_Handig_16_9

Examensprojekt 2020: I don’t chair av Bella Tapper

Bakom alla produkter på marknaden döljer sig ett produktionsled som vi sällan får inblick i. Med installationen ”I don’t Chair” vill Bella Tapper bjuda in till ett samtal om huruvida det skulle det vara lättare att handla etiskt om vi såg hela produktionskedjan.

”I takt med att våra konsumtionsmönster förändrats har företag flyttat sin produktion till låglöneländer. Kapitalismen är beroende av människors konsumtion, men vad händer när vi inte längre har en relation till de som producerar produkterna?”

Form, Beckmans Designhögskola, 2020.

Bella_Tapper_I_Dont_Chair_Albin_Handig_Press_2

Bella_Tapper_I_Dont_Chair_Albin_Handig_HR

Bella_Tapper_I_Dont_Chair_Albin_Handig_Press_1

Foto: Albin Händig

 


Mer läsning...