U-2020-Pär Engsheden och Sara Danius Nobelklänningar-0012

Stjärnglans från Danius

Den efterlängtade Sara Danius-utställningen på Nationalmuseum har just öppnat. Den litterära stjärnan, avliden 2019, hyllas med en särskild utställning där fyra Nobelklänningar, skapade av Pär Engsheden, visas. En bok ges också ut.

Den 16 juni öppnade utställningen med de Nobelklänningar som Pär Engsheden skapade till Sara Danius. Tillsammans med de ikoniska plaggen visas accessoarerna som bars till dem samt Carl Bengtssons fotografier av Sara Danius iförd klänningarna. Utställningsperioden har förlängts och utställningen visas fram till och med den 21 februari.
Läs mer om utställningen 

cb_SARA_DANIUS_PAR_ENGSHEDEN_02

Sara Danius i klänningen från 2015.  Foto: Carl Bengtsson

Danius_3

 

Klänningen från 2016. Design: Pär Engsheden.

U-2020-Pär Engsheden och Sara Danius Nobelklänningar-0012
Interiörbild från Nationalmuseum


Mer läsning...