Valdis_Steinarsdottir_16_9

Valdís Steinarsdóttir vinner Formex Nova 2020

I hård konkurrens med toppdesigner från hela Norden tilldelas Formex Nova 2020 den isländska designern Valdís Steinarsdóttir, 29, som i sitt arbete fokuserar på återvinning av naturmaterial. Tillsammans med forskare har hon bland annat tagit fram två helt nya material, Bioplastic Skin och Just Bones. Formex Nova-juryn lyfter i sin motivering särskilt fram Valdís Steinarsdóttirs ambition att hitta unika lösningar på sociala och miljömässiga problem, och hur hon skapar en öppen diskussion om sociala förändringar genom design.

Juryns motivering:
”Design som fokuserar på materialexperiment och att hitta unika lösningar på sociala och miljömässiga problem. Med sina projekt vill hon skapa en öppen diskussion med publiken om sociala förändringar genom design.”

StudioTrippin-HorseFurCoat5

HORSHAIR PROJECT
10-white-rocking-horse-and-person
HORSHAIR PROJECT


Mer läsning...