Faith Ringold - United States of Attica_16_9

Bildmuseet i Umeå är öppet igen – Faith Ringgold i stor retrospektiv

Som konstnär, aktivist och författare har Faith Ringgold utmanat orättvisor och förutfattade meningar om afroamerikansk identitet under fem årtionden. I en stor retrospektiv utställning presenterar Bildmuseet målningar, grafik och textila arbeten från 1960-talet fram till 2000-talet.

Utställningen Faith Ringgold på Bildmuseet är konstnärens första retrospektiv i Europa. Den är initierad av Serpentine Galleries och sammanställd av Hans Ulrich Obrist och Melissa Blanchflower. För presentationen på Bildmuseet står museiintendent Anders Jansson. Utställningen pågår 27 augusti till och med 10 januari 2021.

Faith Ringold - Woman Free Yourself
Faith Ringold, Woman Free Yourself, 1971

Faith Ringold - The American Collection #6_ The Flag is Bleeding 2
Faith Ringold, The American Collection #6: The Flag is Bleeding 2, 1997

 

Faith Ringold - United States of Attica

Faith Ringold, United States of Attica, 1971-1972

 


Mer läsning...