Chromo Zones
Shoplifter / Hrafnhildur Arnardóttir
18 september 2020–17 januari 2021
Galleri 3
Kulturhuset Stadsteatern 2020

Isländska Shoplifter intar Kulturhuset Stadsteatern

Konst, performance, mode, hantverk, design – 18 september öppnar utställningen Chromo Zones av isländska konstnären Shoplifter / Hrafnhildur Arnardóttir. Stora, färgsprakande installationer som lär skapa lyckohormoner i höstmörkret. Pågår till 17 januari i Galleri 3.

Shoplifter / Hrafnhildur Arnardóttir (f.1969) representerade Island på Venedigbiennalen 2019 med installationen Chromo Sapiens. På senare år har hon gjort soloutställningar på SCAD Museum of Art i Savannah, USA (2020), Reykjavíks konstmuseum, Island (2020), Kiasma – museet för nutidskonst, Finland (2019), Islands nationalgalleri (2017) och Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, USA (2017), för att nämna några. Hon samarbetar ofta med musiker och kommersiella varumärken, inklusive Björk.

Läs mer om utställningen 

HSKUL 20190131 Shoplifter. Islantilaisen taiteilija nHrafnhildur ArnardÛttirin eli Shoplifterin installaatio avautuu ensi viikolla Kiasmassa. Kiinnostava hahmo, tekee Nervescape-installaation Kiasman viidenteen kerrokseen. Koostuu keinohiuksista ja pelaa v‰reill‰. Shoplifter on Islannin edustaja t‰m‰n vuoden Venetsian biennaalissa. Kuva: Rio Gandara / HS
Foto: Rio Gandara

Chromo Zones Shoplifter / Hrafnhildur Arnardóttir 18 september 2020–17 januari 2021 Galleri 3 Kulturhuset Stadsteatern 2020

 Foto: Matilda Rahm

Mer läsning...