Soil_Matters_16_9

Soil Matters på Designmuseum i Helsingfors

Designbranschen påverkar våra konsumtionsvanor och påverkar på så sätt även jordens slitage och förstörelse. Utställningen Soil Matters lyfter bland annats fram hur glas- och porslinindustrin samt de nya teknologierna har satt sina spår i jordskorpan. Utställningens formgivare, konsthantverkare och konstnärer forskar i jordens och människans relation genom att bearbeta temat till experimentella designprojekt.

Utställningskuratorer:
Riikka Latva-Somppi och Maarit Mäkelä

I utställningen medverkar:
Tzuyu Chen (TW), Annelie Grimwade Olofsson (SE/DK), Özgü Gündeşlioğlu (TR), Catharina Kajander (FI), Riikka Latva-Somppi (FI), Maarit Mäkelä (FI), Pauliina Purhonen (FI), Erna Skúladóttir (IS), Unknown Fields Division (Liam Young & Kate Davies) (UK), Un/Making Studio (Åsa Ståhl & Kristina Lindström) (SE)

dm_soil_samples_tzuyu-chen_pienennetty
Foto: Tzuyu Chen
Soil_Matters_Tzuyu Chen
Foto: Tzuyu Chen

 


Mer läsning...