chrismartin_table_colossus_massproductions_16_9

Chris Martin ur fem vinklar – utställning på Vandalorum

Vandalorum presenterar i höst en skissutställning med årets Bruno Mathsson-pristagare, formgivaren Chris Martin. Bruno Mathsson-priset delas ut årligen och är det största designpriset i Norden med en prissumma på 250 000 kronor. I utställningen visas skisser från Chris Martins arbete som formgivare sedan 1987 till idag. Här visas även ett mindre antal möbler och en nyproducerad film om Chris Martin och Massproductions.

Chris Martin tilldelades priset med följande motivering:

”Super Normal beskriver en kombination på två aspekter av design. Super, suveränt strålande. Normal, medvetet god, hållbar, funktionell form. Den brittiske, sedan 2016 svenske möbelformgivaren Chris Martin förenar båda i sin innovativa formgivning. Han lyfter det arketypiska till konstnärlig höjd, inkluderar humor och lekfullhet till den nivå som tål seriens upprepning. Med teknisk skicklighet och artistisk talang bidrar han till berikande av möblerade livsmiljöer.”

Pågår till och med 24 januari 2021. Läs mer om utställningen här

chrismartin_tio_easychair_massproductions_1
Easychair Tio

chrismartin_odette_stool_massproductions_0
Pall Odette

chrismartin_table_colossus_massproductions_1
Bord Colossus

chrismartin_portrait_massproductions_2
Chris Martin, Foto: Massproductions


Mer läsning...