Hanna_Hansdotter_16_9

Hanna Hansdotter i Ronneby

Nu visas Hanna Hansdotters utställning ”Ornamental abstractions of industrial memories” jämte målaren Jenny Carlssons utställning Nära marken på Ronneby Konsthall. Pågår ända till 10 januari. Hansdotter har tidigare ställt ut på CFHILL, Steinsland Berliner och internationellt. 2020 tilldelades hon Åke Andrén Stiftelsens konstnärsstipendium.

”Jag är intresserad av det emotionella värdet av saker. Vasen eller kärlet kan fungera som en kollektiv referens för att fånga betraktarens uppmärksamhet. För mig har vasen agerat som en norm att utmana och manipulera. I objekten finns en önskan om att förena mötet mellan det behärskade och det olydiga.”

Läs mer om utställningen 

fullsizeoutput_7bd_Foto Fredrika Eriksson

Foto: Fredrika Eriksson


Mer läsning...