KANSISS21_Tarvas_8-1350x900

Finska Tarvas har fötterna på jorden

Helsinki Design Week presenterar i sin nya serie ”Made in Finland” finska designföretag som har sin tillverkning i Finland. Serien belyser inte bara designprocessen utan också tillverkningsprocessen. Möt skoföretaget Tarvas.

Tarvas grundades 2017 av Jukka Lehtinen, Pekka Keinänen och Harri Saarikoskis som ville designa en sko som både skulle möta de utmanande nordiska förhållandena och stilguruernas höga krav. Deras skor är designade i Kruununhaka-distriktet i Helsingfors och tillverkade i Parkano i regionen Pirkanmaa, Finland.  Att ha tillverkning i Finland är både ett ideologiskt och praktiskt val. Tack vare att fabriken bara ligger ett par timmars tågresa från Helsingfors kan inte ens en global pandemi störa försörjningskedjan alltför allvarligt.

Läs hela historien här

 

SS21_Tarvas_5-scaled
Foto: Tarvas Lookbook

SS21_Tarvas_10-scaled
Foto: Tarvas Lookbook

SS21_Tarvas_0-scaled
Foto: Tarvas Lookbook

 


Mer läsning...